Puszta Eldorado

Natuurlijk Hongarije

Het park Puszta Eldorado

Een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Puszta Eldorado is een mooie uitvalsbasis om de poesta omgeving te ontdekken.  Er is voor natuurliefhebbers veel te beleven!

 

 

De ingang van het park ligt aan het eind van het dorp Tiszagyenda. U kunt tot aan de ingang over verharde weg rijden. Eenmaal binnen in het park staat u midden in de natuur.  In het verleden heeft hier water vanuit de Tiszarivier gestroomd. De omgeving is te benoemen als poesta met oude bomen van een rivierbed.   

Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Een streek, grote oppervlaktes beschermd gebied (Nemzeti park) met een magische aantrekkingskracht. Deze regio, in het oosten van Hongarije, is een onbekend pareltje, met een geschiedenis, cultuur en natuur die uw voorstellingsvermogen meer dan prikkelen.

 

 

In deze omgeving bent u als toerist een bezienswaardigheid. U bevindt zich in het authentieke Hongarije midden tussen het dagelijks leven van de Hongaren. Weinig toerisme, veel Hongaarse cultuur. De plaatselijke bevolking maakt graag een praatje met u. Een wandeling door of boodschappen doen in het dorp is daarom al een heel avontuur.

Avontuurparken, aqua zwembaden, attractieparken, thermaal baden, fiets en kano's verhuur, visvijvers en natuurparken zijn te vinden in een straal van 50 km.

                                                                                                                                                      Uitstapjes in de omgeving  klik hier 

 

Uw gastheer en gastvrouw, George en Hellen, zijn Nederlands. Zij wonen sinds 2013 in Hongarije en hebben dit park vanaf een kaal stuk poesta zelfstandig opgebouwd. Nu na 5 jaar staat er een kleinschalig vakantiepark met 2 bungalows die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, drie chalets voor 2, 4 of 5 personen en 3 kampeerplekken met stroom.

 

 

 

Er is gekozen om het ruim opgezette park kleinschalig te houden. Puszta Eldorado stelt de natuur op nummer 1. Accommodaties en kampeerplekken hebben alle een eigen (privé) terras. In het midden van de accommodaties ligt, een publiekelijk overdekt terras waar ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd, het zwembad met ligstoelen en lounge bank met kampvuurplaats.

 

 

Het park heeft een visvijver met een sterke aantrekkingskracht op (boom)kikkers, slangen, schildpadden en vogels zoals het Woudaapje en andere reigersoorten. Een prima plek om volop te genieten van de natuur. De stilte de rust, met vishengel of verrekijker.

Puszta Eldorado heeft een oppervlakte van 6,5 hectare waarvan 2 hectare gebruikt is voor de accommodaties. De andere hectare is de natuur de natuur. Er zijn op de mooiste plekken schuilhutten geplaatst die u als gast gratis mag gebruiken. In de directe omgeving zijn op hele bijzondere plekken schuilhutten gebouwd die u kunt huren. Er worden tours georganiseerd naar plekken waar je normaal als toerist niet kan komen.

 

 

 

Op en rond het park leven en broeden een scala aan bijzondere vogels. Zo kun je genieten van de Wielewaal, Hop, Scharrelaar, Bijeneter, Draaihals, Syrische bonte specht, Keizerarend, Kleine klapekster, Buidelmees, Koekoek, Nachtegaal en nog veel meer.  Er zijn in mei en juni meer dan 130 verschillende vogels waargenomen in de directe omgeving waarvan 110 op en boven het park zelf. Buiten deze vogelrijkdom laat andere flora en fauna zich rijkelijk aanschouwen. Hou je van macrofotografie, amfibieën, reptielen of (nacht)vlinders, ook deze zijn allemaal te bewonderen.

Je reserveert bij Puszta Eldorado een accommodatie naar keuze. Naar wens is je vakantieplezier uit te breiden met ontbijt, lunch en diner, schuil(foto)hutten, excursies, gidsen (Nederlands- / Engelstalig), trips en workshops. Voor ieder wat wils.

.

Info